News Ticker

Menu

Mozarella Udang Goreng Dan Sos Salted Gula Melaka

 • Saiz hidangan: 4 orang
• Waktu memasak: 20 minit
• jenis hidangan: Moden
• Keistimewaan: Udang yang rangup dan sos yang pekat berperisa.
• jenis penyediaan: Pembuka selera
• Cara memasak: Goreng dan didih
• Anggaran harga: RM 12.00

BAHAN-BAHAN:
10 ekor udang harimau (dibuang kulit dan dibersihkan)
10 keping kultt wantan
150gm keju mozzarella
Sedikit garam dan serbuk lada hitam
Minyak untuk mengoreng

BAHAN SOS:
80gm gula N elaka
125ml air
1 sudu teh garam

CARA MEMASAK:
1. Lumurkan udang dengan sedikit serbuk lada hiram dan garam rata-rata.
2. Kemudian, ambil sedikit keju mozzarella dan letak di atas kulit wantan.
3. Letakkan isi udang dan tambah sedikit lagi keju dan bungkus kemas kulit wantan. Lekatkan kulit wantan dengan sedikit air.
4. Panaskan minyak dan goreng hingga masak. Ketepikan.
5. Untuk menyediakan sos, panaskan air dan gula Melaka sehingga pekat dan masukkan garam. Ubah suai rasa mengikut citarasa anda. Nikmatinya bersama udang Mozarella tadi.

Share This:

Jom Cuba Resepi

I'm Jom Cuba Resepi. A full time cooker. I enjoy to make cooking from recepi. I love cooking.

No Comment to " Mozarella Udang Goreng Dan Sos Salted Gula Melaka "

  • To add an Emoticons Show Icons
  • To add code Use [pre]code here[/pre]
  • To add an Image Use [img]IMAGE-URL-HERE[/img]
  • To add Youtube video just paste a video link like http://www.youtube.com/watch?v=0x_gnfpL3RM